Once Upon
A Time in New Huzum
2020

Kaartverkoop
Sold out 100%

Let Op: Uitverkocht

Neem contact op voor en plek in de wachtrij.

SPOONK speelt 


"Once Upon A Time in New Huzum..."

…een vrolijke Friese Western met live muziek.

Op lokatie in en rond boerderij De Klompen in Nijhuzum voert Spoonk deze zomer in Nijhuzum een originele Friese western op, waarin de epische strijd tussen goed en kwaad speels wordt gerelativeerd met behulp van dans, life muziek en veel humor. Iedereen wil in het leven wel eens liever een ander zijn of op zijn minst  ergens anders zijn om te ontsnappen aan zijn lot. Once upon a time in New Huzum gaat over twee tweelingbroers die in het leven een  verschillende afslag hebben genomen en daar  niet  tevreden over zijn. ‘Honest’ John is een mislukte koeienboer die nogal onder de plak zit bij zijn moeder. Met haar geweer jaagt zij iedereen van het erf, die haar bezit te na komt, zelfs nu het feest is. Er wordt  gedanst en gespeeld in de (goed geventileerde) grote schuur, maar dan wordt de feestvreugde ruw verstoord door een gringo met de onheilspellende naam ‘dirty’ Harry. Het dreigt tot een klassieke ‘shoot out’ te komen in de paardenbak, maar – zoals zo vaak in het leven – loopt alles anders. 

De voorstelling speelt zich binnen en buiten af rondom de prachtige boerderij van de familie Van Dijk af en is corona proof. Dat wil zeggen: er is plek voor 40 toeschouwers die zich van te voren dienen aan te melden en overal wordt de 1,5 meter in acht genomen. De voorstelling duurt ruim anderhalf uur. Er is geen pauze, maar wel gelegenheid om na afloop wat te drinken en na te praten.  

‘Once upon a time’ is een ‘snelkook’-voorstelling van Spoonk met beproefde èn nieuwe spelers – waaronder twee Van Dijks! – die ook een beetje gemaakt is om theatermakers èn theaterpubliek een hart onder de riem te steken in deze barre tijd. 

Het spel is van Hans van der Eems, Caro Kroon, Djura van Dijk, Dirk van Weerden, Tia van der Velde en Auke van Dijk. 

De tekst is van Hans Brans, de vormgeving van Caro Kroon en zij beiden zijn verantwoordelijk voor het concept en de regie. Met live muziek van o.a. de Polkadots

 Speeldata
            4, 5, 11, 12 en 18 september om 19:00 uur

            matinee op zondag 6 en 13 september om 14:30 uur

            (Graag een kwartier voor aanvang aanwezig.)

Locatie: 
            Boerderij / mini-camping De Klompen, 
            familie van Dijk
            Nr. 19, Nijhuzum

Kaarten reserveren: www.spoonk.com

We vinden het  van belang om de richtlijnen van het RIVM te volgen. Dat betekent dat we mensen vragen om een kaartje te reserveren.

We doen een gezondheidscheck online bij de reservering  (met vragen) en noteren alle gegevens van het publiek. De stoelen plaatsen we in de schuur op basis van de opgegeven voorkeur; mensen uit eenzelfde huishouding mogen bij elkaar zitten. Verder vragen we het publiek eerst de handen te ontsmetten voordat u het erf betreedt. Ook van ons publiek vragen wij dus de richtlijnen van het RIVM in acht te nemen bij een bezoek aan onze voorstelling. Zo blijven we samen gezond.

Je bezoekt ‘Once Upon’ op eigen risico. Stichting SPOONK en de eigenaar van de locatie zijn niet verantwoordelijk voor welke schade dan ook voortvloeiend uit het bijwonen van de voorstelling. De bezoeker neemt de huidig geldende RIVM-hygiëneregels in acht.