Rechtdoor lopend, de Kleine Hoogstraat in, merk je dat de straat weer omhoog voert.

Je loopt nu de helling van de terp Nijehove-Noord op. Aan het einde van de straat ziet u de wegen in alle richtingen naar beneden lopen.

Je staat op de top van de oude terp. Met links aan het einde van de straat; SPOONK Art Cantina.

Zo’n 800 jaar geleden, bestond Leeuwarden uit drie terpen aan de oever van de Middelzee.

Vanaf de Eewal  de vroegere bedding van rivier de Ee, die meer naar het westen de Middelzee instroomde komt je in de Kleine Hoogstraat. 

Rechtdoor lopend, de Kleine Hoogstraat in, merk je dat de straat weer omhoog voert.

Je loopt nu de helling van de terp Nijehove-Noord op. Aan het einde van de straat ziet u de wegen in alle richtingen naar beneden lopen.

Je staat op de top van de oude terp. Met links aan het einde van de straat; SPOONK Art Cantina.

Spoonk Up Your Life!

SPOONK biedt een podium aan jonge kunstenaars, waarbij eigenaarschap en maakbaarheid van deze cultuur hoog in het vaandel staan. SPOONK is een platform voor visuele cultuur op het grensvlak van hedendaagse beeldende kunst en populaire beeldcultuur. SPOONK heeft geen vaste vorm, maar transformeert mee met de grenzeloosheid van kunst. Ze maakt de nieuwste ontwikkelingen en jonge kunstenaars zichtbaar door tentoonstellingen, presentaties en projecten, zowel in de galerie als online. Op een laagdrempelige manier richt SPOONK zich op een jong publiek, talentontwikkeling en het gesprek met de toeschouwer dat daaruit voortkomt.

SPOONK Art Cantina…investeert in talent en een laagdrempelige ontmoeting met de hedendaagse visuele cultuur. We gaan samenwerkingen aan met gelijkgestemden en onderzoeken de raakvlakken die we hebben met het onbekende. Dit leidt tot partnerschappen, samenwerkingen, sponsordeals en ontwikkelingstrajecten. Interesse om te investeren in SPOONK Art Cantina, jongeren en de toekomst?
Om een samenwerking aan te gaan in welke vorm dan ook? Of wil je betrokken zijn bij ons team?
Neem gerust contact met ons op!
 
SPOONK Art Cantina is een project van Stichting SPOONK.
SPOONK Art Cantina is een platform voor visuele cultuur op het grensvlak van beeldende kunst en populaire cultuur en een thuisbasis voor  beeldmakers, kunstenaars en publiek tussen de 6-106 jaar. SPOONK Art Cantina geeft workshops en maakt tentoonstellingen, boeken en tijdschriften, organiseert performances en events, presenteert en vertegenwoordigt kunstenaars in binnen- en buitenland en maakt deel uit van een internationaal netwerk van gelijkgezinde organisaties.

Spoonk Art Cantina...

SPOONK is bekend door haar veelzijdige theater- en kunstproducties en programmering, maar de ruimtes van de SPOONK Art Cantina zijn ook te huur voor andere culturele en/of zakelijke evenementen. Denk hierbij aan een receptie, presentatie, filmvoorstelling of een diner.
 

Zaalhuur
SPOONK Art Cantina beschikt over 2 multifunctionele ruimtes (waaronder een galerie) en een keuken in lazy- sunday- afternoon- vintage-sfeer.

De perfecte artistieke locatie voor evenementen vanaf 20 tot 50 personen.

Laat uw gasten de sfeervolle beleving van het pand ervaren in een typisch Leeuwarder omgeving. Wij denken graag met u mee over de culinaire en technische invulling van het evenement en bieden u hierbij kwaliteit en zekerheid voor u en uw gasten.

Kijkt u op onze site voor de komende evenementen en workshops en neemt u vooral contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden.

 
 

Sweets

 In onze Coffee to Stay or Go: verse koffie, fruity smoothies en de heerlijkste homemade taarten.

... & Lunch

vanaf mei 2022 serveren we ook een kleine lunch en borrelhap.

COMING UP

Workshops

 

Klik HIER om direct te reserveren of om meer info aan te vragen.

 

 

 Data Workshops:

In de onderstaande kalender ziet u de beschikbare dagen voor de Spoonk Art Cantina.

Groen is beschikbaar

Rood is niet beschikbaar

Kalender bestaat niet.